Hoe zou het nog zijn met...

Door Coltrui op vrijdag 18 augustus 2017 16:48 - Reacties (40)
Categorie: Coltrui's kroost, Views: 7.339

Ik verwed zes kiwi's en een zakje lolly's met colasmaak dat sommigen onder u bij wijlen in het holst van de nacht badend in het zweet wakker worden, rechtop gaan zitten en zich in het donker luidop afvragen hoe het ondertussen eigenlijk met Coltrui's kroost zou gaan. Ik begrijp dat volkomen. Overkomt mij ook wel eens.

Mijn inventaris is niet veranderd. Ik draag nog steeds verantwoordelijkheid voor twee stuks van het vrouwelijke geslacht, waarbij eentje de kaap van elf jaar heeft gerond en de oudste 'chillend' (zo heet dat blijkbaar tegenwoordig) richting haar vijftiende levensjaar surft. Wat wél veranderd is, is de aard van het beestje. Want waar ik vroeger als Alwetend Meester van Elke Situatie regelmatig smakelijk kon lachen met hun heerlijk kinderlijke naïviteit, lijken de rollen nu wel omgedraaid.
Hun wereld is breder geworden, uitgemond in sociale activiteiten met leeftijdsgenootjes wier leefwereld ik niet ken, wat hen blijkbaar opzadelt met de perceptie dat ik hopeloos ouderwets ben. Af en toe heb ik zelfs het gevoel dat ze me rijp vinden voor een rolstoel. Dat ze dan, na hun energievretende maar o zo levensbelangrijke week vol bruisende activiteiten, 's zondagsmiddags mijn voedingssonde even loskoppelen en me een uurtje gaan rondduwen in de dierentuin of zo. Uit medelijden. Onder het moto 'Dan komt die zielige, oude man ook nog eens buiten.'

Zo heeft de oudste bijvoorbeeld een nieuwe, doch prille passie: skaten. Mooi, dacht ik. Heb ik vroeger ook gedaan. Dus in de hoop de zondagen die ik ongetwijfeld giraffen onderkwijlend zou doorbrengen nog even uit te kunnen stellen, probeerde ik een band te scheppen.
Ik groef termen als 'ollie', 'kick flip' en 'grind' uit mijn geheugen - allemaal tricks waarin mijn kameraden zeer bedreven in waren, mijn specialiteit beperkte zich daarentegen tot het breken van enkels - doch veel indruk maakte ik niet.
'Cool!' zei ze aanvankelijk met een totaal verraste blik, alsof ik net had verkondigd dat ik met treinen kon jongleren. Meteen gevolgd door 'En welke kleren droeg jij dan? Volcom? Santa Cruz? O en had jij ook Vans?'
'Pfoe, dat weet ik niet meer hoor... Bij ons waren de plank en de trucks belangrijk.'
Ze keek me aan alsof ik in een schommelstoel zat, met breiwerk op schoot en dringend nood had een dekentje tegen de kou.
Een kleine scrollsessie door haar Facebook wall verklaarde wat later mijn onbegrip. Skaten wordt tegenwoordig heel anders beleefd. De doelstelling is niet meer om met gevaar voor eigen leven zo behendig mogelijk van een ramp af te flikkeren - nee, nu is het zaak om te poseren met zoveel mogelijk trendy kledij, geselecteerd uit een extreem strikt lijstje merken. U mag ook niet meer óp een skateboard staan - nee, heden ten dage is het zaak om er zo naast mogelijk te zitten. Om te bewijzen dat u wel degelijk kan skaten post u de foto's steevast vergezeld van de hashtag #noposer. Modieus gefotografeerd worden náást je board, da's het nieuwe skaten 2.0. En ik wist dat dus niet, deprimerend oubollige mottenbal die ik der ben.

De jongste daarentegen vindt dan weer dat ik te veel zeur, ook een typische eigenschap van een oude sok. Niet dat ze het met zoveel woorden zegt, maar ik lieg niet wanneer ik beweer dat zich moeiteloos zou kwalificeren voor het WK Rologen. En ergens begrijp ik het wel. Het kind is een ongelooflijke sloddervos en ontvangt daar dagelijks minstens acht opmerkingen voor, maar zij ziet geen rommel, laat staan dat ze het nut inziet van een opruimsessie. Nochtans slaagt ze erin om eender welk vertrek in een mum van tijd om te toveren tot een overwoekerd stort dat smeekt om uitbreiding.
Daags voor de slaapkamers worden gepoetst, wordt hen verzocht eerst op te ruimen. Dat gaat zo:
'Dames?'
'Ja papa?'
'Morgen worden de kamers gepoetst. Dus vandaag moeten jullie jullie kamer opr...'
'Heb ik al gedaan!' De jongste. Pavlovreactie. Al-tijd.
Ik ga dan mee naar boven en wijs haar bijvoorbeeld op de stapel ondergoed onder haar bed, die bananenschil onder haar hoofdkussen, de nog door Napoleon aangebroken zak chips op haar nachtkastje of het resultaat van de epilepsieaanval die twee postbodes met bomvolle brieventas simultaan op haar bureau moeten gehad hebben. En bij elke mesthoop die ik aanwijs, gaat ze rologen. En zuchten. Alsof ik me aanstel. Wie maakt zich nou druk om die drie zwervers die al twee weken onontdekt in haar kleerkast resideren? Vroeger was dat misschien vreemd, maar pa, kom op, een beetje meegaan met de tijd he...

En ik kan hen niks meer wijsmaken. Alles weten ze beter. Nee serieus, ze weten het écht beter. Ze zijn slimmer dan ik. Zo had ik bijvoorbeeld - aangezien de corrigerende tik qua reprimande niet educatief verantwoord meer is zoals dat was in mijn tijd, zo'n tachtig jaar geleden - er niet beter op gevonden om bij overtreding van een mijner ouderwetse regels hen de Wi-Fi-connectie te ontnemen. Want da's ook zoiets: buiten spelen met een stok zit er niet meer in tegenwoordig. Ze plakken de hele dag met hun façade aan hun iPad.
Dus dacht ik: tref hen bij ongehoorzaamheid waar het het meest pijn doet: hun o zo levensbelangrijke week vol bruisende activiteiten.
Bij de eerste dreigementen bleek dit effect te hebben, maar al snel werd not a single spreekwoordelijke fuck meer gegeven.
Twee maanden hebben ze me aan het lijntje gehouden. Twee maanden voor ik er achter kwam. Twee maanden. De hotspot van de provider.
En ik ben dan de IT'er.


Hopelijk bent u nu wat gerustgesteld en kan u deze nacht eens voor het eerst sinds lang weer eens doorslapen. Maar u begrijpt nu vast - gezien mijn kroost me zowat verslijt voor een economisch onrendabele kasplant - waarom ik niet veel meer verhaal over deze wezens en hun Speciale Leefwereld. Overigens kennen ze mijn alter ego op het wereldwijde web. Waarschijnlijk lezen ze zelfs mee. Mocht dat zo zijn: mag ik volgende zondag alsjeblieft naar de bingo-avond, dames? O en ga verdomme jullie kamer opruimen!

Reacties


Door Tweakers user m-unit, vrijdag 18 augustus 2017 16:59

Zo, dat las lekker weg! heerlijke schrijfstijl.
Overigens met nog niet herkenbaar onderwerp, maar wat niet is kan nog komen, dochtertje is pas 2

Door Tweakers user TheFes, vrijdag 18 augustus 2017 17:00

Geweldig weer coltrui! Bedankt voor de brede lach die je op mijn gezicht hebt getoverd, je lijkt Merlijn wel (die is ook erg oud :P)

Door Tweakers user Xessive, vrijdag 18 augustus 2017 17:39

Pfff, ik heb drie jongens van (net) 11, 8 en (net) 7. Ik hoop van ganser harte dat deze zich, hopelijk door genetisch bepaalde verschillen ten opzichte van jouw kroost, niet zo gaan gedragen :D .

Alhoewel de oudste, niet gehinderd door enige vorm van wereldkennis, via zijn autistische inslag altijd het beter weten tot een wetenschap heeft weten te verheffen.

De andere twee, waarvan de 8-jarige een exacte kopie qua gedrag op zijn vader lijkt, hebben hier geen last van maar kunnen op hun geheel eigen wijze behoorlijk eigenwijs zijn.

Ps uiteraard weer met veel plezier gelezen. Man je zou een soort van dagboek moeten bijhouden en dit laten uitgeven!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 augustus 2017 18:16]


Door Tweakers user masauri, vrijdag 18 augustus 2017 18:00

"wie is coltrui, wat is coltrui, zei ik tegen mijn vrouw."
het antwoord:
- klinkt als coldplay.

Welcome back maestro!

Door Tweakers user Coltrui, vrijdag 18 augustus 2017 19:24

m-unit schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 16:59:
Zo, dat las lekker weg! heerlijke schrijfstijl.
Overigens met nog niet herkenbaar onderwerp, maar wat niet is kan nog komen, dochtertje is pas 2
Wacht maar. Vanaf je haarlijn een paar millimeter wijkt, ruikt ze je onzekerheid en heb je er gelegen :P
TheFes schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 17:00:
Geweldig weer coltrui! Bedankt voor de brede lach die je op mijn gezicht hebt getoverd, je lijkt Merlijn wel (die is ook erg oud :P)
Graag gedaan en ook heel hartelijk bedankt. I guess :P
Xessive schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 17:39:
Pfff, ik heb drie jongens van (net) 11, 8 en (net) 7. Ik hoop van ganser harte dat deze zich, hopelijk door genetisch bepaalde verschillen ten opzichte van jouw kroost, niet zo gaan gedragen :D .

Alhoewel de oudste, niet gehinderd door enige vorm van wereldkennis, via zijn autistische inslag altijd het beter weten tot een wetenschap heeft weten te verheffen.

De andere twee, waarvan de 8-jarige een exacte kopie qua gedrag op zijn vader lijkt, hebben hier geen last van maar kunnen op hun geheel eigen wijze behoorlijk eigenwijs zijn.

Ps uiteraard weer met veel plezier gelezen. Man je zou een soort van dagboek moeten bijhouden en dit laten uitgeven!
Geen ervaring met zoontjes. Maar ik hoop met je mee - hoewel, het heeft wel iets hoor. :)
masauri schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 18:00:
"wie is coltrui, wat is coltrui, zei ik tegen mijn vrouw."
het antwoord:
- klinkt als coldplay.

Welcome back maestro!
:w

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 18 augustus 2017 20:39

Onze ITer met zijn wifi 8)7

Schakel je die provider wifi uit, doen ze gewoon op hun GSM verder (toch zeker de oudste neem ik aan). Kinderen iets ontzeggen is zeer moeilijk, ze vinden meestal wel een manier om toch hun zin te krijgen.

Ik wens je allesinds succes met ze in de hand te houden.

Door Tweakers user Coltrui, vrijdag 18 augustus 2017 20:45

Blokker_1999 schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 20:39:
Onze ITer met zijn wifi 8)7

Schakel je die provider wifi uit, doen ze gewoon op hun GSM verder (toch zeker de oudste neem ik aan). Kinderen iets ontzeggen is zeer moeilijk, ze vinden meestal wel een manier om toch hun zin te krijgen.

Ik wens je allesinds succes met ze in de hand te houden.
't Blijft Tweakers, soms vergeet ik dat.

Vooruit dan maar: provider hotspot kan je niet uitschakelen, want die passeert niet (alleen) via je eigen router. En geen van beiden heeft een data abo. Ik ben niet gek. 8)7

Door Tweakers user 3DDude, vrijdag 18 augustus 2017 22:41

Coltrui schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 20:45:
[...]


't Blijft Tweakers, soms vergeet ik dat.

Vooruit dan maar: provider hotspot kan je niet uitschakelen, want die passeert niet (alleen) via je eigen router. En geen van beiden heeft een data abo. Ik ben niet gek. 8)7
Bij ons kan dat gewoon uitgeschakeld worden :)

Nee ik bedoel de modem/router van ziggo kan je in bridge modus laten zetten, dan routeert die niet meer; en kan die geen wifi AP meer aanbieden. Moet je wel een eigen router hebben natuurlijk :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 augustus 2017 23:54]


Door Tweakers user Coltrui, vrijdag 18 augustus 2017 23:08

3DDude schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 22:41:
[...]


Bij ons kan dat gewoon uitgeschakeld worden :)
Ja op je client. En 'medewerking' van je router. Maar de hotspot zelf kan je niet uitschakelen. Zou maar gek zijn.

Door Tweakers user iDog, zaterdag 19 augustus 2017 09:38

Eerste keer dat ik iets van Coltrui lees, maar inderdaad, wat een heerlijke schrijfstijl. Echt gewoon gelezen voor de lol en ik vond het nog leuk ook O-)

Wat die kids betreft. Zelf mede-eigenaar van 4 stuks, maar wij zijn wat ouderwetser qua 'straffen'. iPhone/iPad inleveren. Geen client-router-tech-<insert tweakersoplossing here> gedoe, maar gewoon afpakken (voor een dag ofzo he, we zijn geen barbaren).

Door Tweakers user TD-er, zaterdag 19 augustus 2017 10:10

Ik hoop wel dat je vaker dan eens in de twee jaar weer gaat posten.
Als je de jaartallen + posthistorie rechts bekijkt, zie je toch een dalende lijn die heel erg z'n best doet om het negatieve te benaderen.

Hoe staat het trouwens met de uitgave/vulling van de gebundelde epistels?

Door Tweakers user Joepla, zaterdag 19 augustus 2017 10:19

Geweldig geschreven Colruyttrui! Zeer herkenbaar!

En zoals een collega (met ervaringl altijd zei: "Het wordt nòg lastiger, wacht maar af". Tot nu toe klopt dat bij ons...

Door Tweakers user LankHoar, zaterdag 19 augustus 2017 10:35

Kom op zeg, een echte tweaker timmert die mobile devices van hun toch gewoon zo dicht als het maar kan? :p Er zijn vast manieren om Wi-Fi alleen in te kunnen schakelen na opgave van wachtwoord, dus dan kunnen ze nergens meer mee verbinden (tenzij USB tethering, mochten ze dat kennen).

Anderzijds, mijn kinderen krijgen geen mobile device voor hun 12e, wellicht ouder. Uit veel onderzoek blijkt dat toch niet goed te zijn voor veel van hun ontwikkeling. Wellicht een idee die apparaten gewoon helemaal af te pakken? :+

En anders zit hier wellicht iets handigs tussen? Ik zag ergens anders ook nog een manier om, indien je root access hebt, op system niveau Wi-Fi te disablen. Beetje oude thread, maar wellicht kun je dat nog proberen :)

Door Tweakers user Hans Esselink, zaterdag 19 augustus 2017 11:40

Coltrui,
Meer enorm genoten van je stijl. Heel herkenbaar met je kinderen

Ik kijk uit naar de volgende blog

Door Tweakers user i-chat, zaterdag 19 augustus 2017 12:09

bij deze mijn welgemeende en oprechte excuses aan de buren, ik hem me rot gelachen, heerlijk herkenbaar weer. - en geniaal geschreven zoals vanouds.

Door Tweakers user Flimovic, zaterdag 19 augustus 2017 12:19

Wat een heerlijke blog! Met erg veel humor geschreven!

Kleine tip omtrent het opruimen, als ze zelf hun kamer niet willen opruimen, dan moet jij het voor hen doet. En dan rücksichtlos alles wegflikkeren wat ook maar een klein beetje scheef ligt. Gegarandeerd dat de volgende keer dat ze hun kamer moeten opruimen dat meteen doen Werkte bij mij vroeger ook altijd :Y

Door Tweakers user AMD1800, zaterdag 19 augustus 2017 12:40

Coltrui schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 23:08:
[...]


Ja op je client. En 'medewerking' van je router. Maar de hotspot zelf kan je niet uitschakelen. Zou maar gek zijn.
Het is zeker weten ooit zo geweest dat je ook geen toegang meer hebt tot de Ziggo hotspot, als je de medewerking van je router uitschakelt.

Edit: En dat is nog steeds zo: "Als je internet en een modem van Ziggo hebt, zet je WifiSpots zelf eenvoudig aan en uit in Mijn Ziggo. Zet je WifiSpots uit dan kun je het zelf ook niet meer gebruiken."

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 augustus 2017 12:43]


Door Tweakers user Coltrui, zaterdag 19 augustus 2017 12:45

AMD1800 schreef op zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:40:
[...]

Het is zeker weten ooit zo geweest dat je ook geen toegang meer hebt tot de hotspot, als je de medewerking van je router uitschakelt.
Dude, hoe kan dat nu? Hotspot werkt onafhankelijk van je router. Je kan hooguit bridgen, maar dat hoeft niet. Alsof de hotspot weet welke clients soms op welke router connecteren. Bedoeling van die hotspots is net om in heel het land - dus ook vér weg van je eigen routertje thuis - internet te hebben als je klant bent bij die provider... Hotspots zijn publieke access points waarop je overal kan connecteren als je klant bent bij betreffende provider.

Overigens hoef ik geen advies voor een WiFi-probleem - daar ging het me (waarschijnlijk was ik te subtiel of zo :P) eigenlijk niet eens om :P

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 augustus 2017 12:49]


Door Tweakers user Lrrr, zaterdag 19 augustus 2017 13:30

Als je het uitzet op je eigen router wordt gewoon je hotspot-login door Ziggo disabled. Het idee is dat je niet de lusten mag hebben (overal wifi-hotspots) zonder ook de lasten te dragen (hotspot op je eigen router).

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 augustus 2017 13:31]


Door Tweakers user Coltrui, zaterdag 19 augustus 2017 13:34

Ah mooi. Maar dat speelt hier niet. En ik hoop dat je bij dezen de providers hier in BE niet op ideeën hebt gebracht. :P

Overigens hebben mijn kinders beiden een (non data) abo via hun moeder, die een andere provider heeft dan ik.

Door Tweakers user LankHoar, zaterdag 19 augustus 2017 14:07

-dubbel-

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 augustus 2017 14:17]


Door Tweakers user LankHoar, zaterdag 19 augustus 2017 14:17

Coltrui schreef op zaterdag 19 augustus 2017 @ 13:34:
Ah mooi. Maar dat speelt hier niet. En ik hoop dat je bij dezen de providers hier in BE niet op ideeën hebt gebracht. :P

Overigens hebben mijn kinders beiden een (non data) abo via hun moeder, die een andere provider heeft dan ik.
Die goos komt gewoon uit België ook. Heb al redelijk wat van je gelezen (Mora blog, GoT reacties), maar het is me nog nooit opgevallen dat je in het land daar benee woont. Ben gewoon ff verbaasd, verder niets, want normaliter valt me zoiets sneller op aan taalgebruik (or I forgot) :)

Door Tweakers user aidanl, zaterdag 19 augustus 2017 15:29

Hij is er weer! _/-\o_

Ik heb toen ik nog klein was na een ruzie eens het MAC adres van de PC van mijn jongere zusje via de router geblokkeerd. Werkte erg goed, zelfs vader (geen IT'er) snapte niet waarom ze geen internet had.

Ik weet niet of jouw dames aanleg hebben tot IT, maar voor je het weet pakken ze je een keer terug :P

Door Tweakers user Snuffel, zaterdag 19 augustus 2017 17:02

Leuk!

Enne, gewoon alle opladers in beslag nemen en weghouden, leert ook wel af.
Werkt overigens alleen als je ze huisarrest erbij geeft..... :P

Door Tweakers user H!GHGuY, zaterdag 19 augustus 2017 18:41

aangezien de corrigerende tik qua reprimande niet educatief verantwoord meer is zoals dat was in mijn tijd, zo'n tachtig jaar geleden
Wat?? sinds wanneer mag dat niet meer? }>

Kan iemand dan even komen helpen als die kinderen me opnieuw beginnen aftroeven? :+

Mag niet klagen. Met 5jr heb ik nog wel even vooraleer jouw verhaal herkenbaar wordt. Tot dan: HAHAHAHAHAHAHAHAHA, kijk naar Coltrui! Sukkelaar. 8-)

Door Tweakers user ux15, zaterdag 19 augustus 2017 18:58

Heel goed geschreven, ik heb het met veel plezier gelezen!!
jamy015 schreef op zaterdag 19 augustus 2017 @ 13:30:
[...]


Als je het uitzet op je eigen router wordt gewoon je hotspot-login door Ziggo disabled. Het idee is dat je niet de lusten mag hebben (overal wifi-hotspots) zonder ook de lasten te dragen (hotspot op je eigen router).
Hmm nee, bij mij iig niet. Mijn router staat al maanden in bridge modus, maar ondanks dat kan ik er nog steeds gebruik van maken.

Door Tweakers user azerty, zaterdag 19 augustus 2017 20:06

Coltrui schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 20:45:
[...]


't Blijft Tweakers, soms vergeet ik dat.

Vooruit dan maar: provider hotspot kan je niet uitschakelen, want die passeert niet (alleen) via je eigen router. En geen van beiden heeft een data abo. Ik ben niet gek. 8)7
Tenzij je een modem-only hebt aangevraagd ;) Dan is er uiteraard geen hotspot :+

Door Tweakers user computer1_up, zaterdag 19 augustus 2017 21:00

Dat jullie uberhaupt nog proberen de kamers van jullie kinderen schoon te maken! Mijn ouders proberen dat al een tijdje niet meer 8)7

Ik ben wat dat betreft te eigenwijs om iemand anders mijn kamer te laten schoonmaken, al laten mijn skills wat dat betreft ook te wensen over (iets met te lui en te veel zooi die ik wil houden, maar nergens goed kwijt kan). Laatst ook weer een klein meningsverschil gehad met mijn moeder hierover... Ach ja, als je kinderen uiteindelijk maar naar je luisteren, denk ik dan. Ik heb daar af en toe zelf wel wat moeite mee haha.

Uiteindelijk doe ik het wel, maar wel op MIJN manier :P . Al is het moeilijk om het opgeruimd te houden, want dan zoek ik weer eens een klein kabeltje EN hoppa mijn kamer ligt weer overhoop. Tijd om dan op te ruimen is er niet, want ik ben nog met wat bezig waarvoor ik dat kabeltje nodig heb, en daarna sta ik er totaal niet bij stil dat het toch nog moet gebeuren, en dan blijft het liggen totdat ik het zelf een keer beu ben.

En alle manieren die jullie noemen om de jeugd te "straffen" zullen bij mij niet werken, ik ben namelijk zelf de IT'er in de familie en ze hebben mij nodig om dat soort dingen te doen :P

Maar daarom probeer ik wel meestal alles nog binnen de lijntjes te houden. Als er echt iets is, dan kun je dat met me overleggen, maar als je me gaat commanderen klap ik dicht (lichte diagnose ASS is op sommige momenten echt niet leuk), ook al ben ik het er misschien uiteindelijk wel mee eens. Ik houd mijn hobby meestal bij zaken waar ze toch geen verstand van hebben, zoals ICT :P .

Door Tweakers user ybos, zaterdag 19 augustus 2017 22:27

Leuke blog!

En aan alle oplossingen voor de wifi hotspot, komop, ze hebben toch buren :? |:(
Had iets meer niveau verwacht hiero :9 :+

Door Tweakers user WD-41, zondag 20 augustus 2017 09:43

Je hebt weer een lach op mijn gezicht getoverd, bedankt!

Door Tweakers user Coltrui, zondag 20 augustus 2017 10:38

computer1_up schreef op zaterdag 19 augustus 2017 @ 21:00:
Dat jullie uberhaupt nog proberen de kamers van jullie kinderen schoon te maken! Mijn ouders proberen dat al een tijdje niet meer 8)7

Ik ben wat dat betreft te eigenwijs om iemand anders mijn kamer te laten schoonmaken, al laten mijn skills wat dat betreft ook te wensen over (iets met te lui en te veel zooi die ik wil houden, maar nergens goed kwijt kan). Laatst ook weer een klein meningsverschil gehad met mijn moeder hierover... Ach ja, als je kinderen uiteindelijk maar naar je luisteren, denk ik dan. Ik heb daar af en toe zelf wel wat moeite mee haha.

Uiteindelijk doe ik het wel, maar wel op MIJN manier :P . Al is het moeilijk om het opgeruimd te houden, want dan zoek ik weer eens een klein kabeltje EN hoppa mijn kamer ligt weer overhoop. Tijd om dan op te ruimen is er niet, want ik ben nog met wat bezig waarvoor ik dat kabeltje nodig heb, en daarna sta ik er totaal niet bij stil dat het toch nog moet gebeuren, en dan blijft het liggen totdat ik het zelf een keer beu ben.

En alle manieren die jullie noemen om de jeugd te "straffen" zullen bij mij niet werken, ik ben namelijk zelf de IT'er in de familie en ze hebben mij nodig om dat soort dingen te doen :P

Maar daarom probeer ik wel meestal alles nog binnen de lijntjes te houden. Als er echt iets is, dan kun je dat met me overleggen, maar als je me gaat commanderen klap ik dicht (lichte diagnose ASS is op sommige momenten echt niet leuk), ook al ben ik het er misschien uiteindelijk wel mee eens. Ik houd mijn hobby meestal bij zaken waar ze toch geen verstand van hebben, zoals ICT :P .
Ben jij dan ook elf? :P

[Reactie gewijzigd op zondag 20 augustus 2017 10:38]


Door Tweakers user xFeverr, zondag 20 augustus 2017 15:24

Coltrui!!!!!! _/-\o_

Hoewel ik geen kinderen heb, wel goed kunnen lachen!

Door Tweakers user Dreeke fixed, zondag 20 augustus 2017 17:41

Ook een leuke: als je ze blokkeert via mac-adres => reserve telefoon :)

Door Tweakers user Chief, maandag 21 augustus 2017 09:43

D'n Coltrui is weer terug! :D
Als ouder hoop je altijd - of meestal - dat je kroost slimmer is dan jij, het beter heeft/krijgt dan jij. Breekt dat moment echter aan dat ook daadwerkelijk blijkt dat ze jou al lang en breed voorbij zijn gestreefd dan komt dat wel aan als een mokerslag.
Onze kroost leeft nog in de veronderstelling dat papa alles kan en dat koester ik, ook als ze dat als excuus gebruiken om iets niet te doen ;)

Door Tweakers user wizai, maandag 21 augustus 2017 12:48

Fantastisch blog weer Coltrui, we hebben jou gemist!

Ik kan er enorm van genieten hoe alles verweven wordt in jouw schrijfstijl

Door Fairy, maandag 21 augustus 2017 14:24

Heb een dochter van 2 en een zoon van 4, dus heb alvast wat om naar uit te kijken :P

Door Tweakers user Giesber, maandag 21 augustus 2017 16:37

Je moet die hotspot ook niet blokkeren. Je moet zelf een nieuw netwerk opzetten met dezelfde naam, en elk DNS request naar dezelfde lokale server laten wijzen. Die server toont dan mooi een webpagina met: "Je mag je straf niet proberen te ontwijken, vergeet niet dat papa eigenlijk toch stiekem wel alles weet, snotneuzen."

Dat levert trouwens bonuspunten op als de buren ooit eens per ongeluk connecteren.

[Reactie gewijzigd op maandag 21 augustus 2017 16:39]


Door Tweakers user JW1904, maandag 21 augustus 2017 18:21

Ahhh eindelijk, weer een Coltrui-blog!

Recentelijk nog een 13-in-het-dozijn bitterballen gehad? :9

Door Tweakers user jip_86, dinsdag 22 augustus 2017 14:19

Leuk dat we de dochters van Coltrui beetje gaan leren hoe ze pa Coltrui te slim af moeten zijn.

Door Tweakers user TD-er, woensdag 19 december 2018 10:31

Klopt het dat dit de enige blogpost is van Coltrui die nog te belezen is?

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)