Flauwe grappenmaker

Door Coltrui op zaterdag 14 april 2018 16:09 - Reacties (18)
Categorie: Frustraties, Views: 4.365

He daar, lang geleden he! Ja, er moet me wat van het hart en welk medium is geschikter dan het wereldwijde web om een deugddoende rant van u af te schrijven, toch?

Tot u spreekt namelijk een 'flauwe grappenmaker.' Aangenaam. Deze kroning heb ik niet zelf verzonnen, nee, deze is me ongevraagd toebedeeld door een nieuwssite. Coltrui jongen, ge zijt weer aan 't raaskallen, hoor ik u denken (evenwel in een iets Nederlandser getint accent), dus sta me toe dit even te elaboreren.

We spreken donderdagavond, partijtje voetbal op de buis met in de hoofdrollen Olympic Marseille en RB Leipzig. Biertje erbij, opperst uitgelaten stemming wegens het vooruitzicht op een vrije vrijdag. O fuck, een voetbalpost... Wacht, wacht!

Het commentaar tijdens de wedstrijd werd verzorgd door Filip Joos, een verslaggever wiens capaciteiten door de ene in vraag gesteld worden en door de andere de hemel worden ingeprezen. Noem het een beetje de Sierd De Vos van het Belgenland, maar dan theatraal welbespraakt, met idolate voorliefde voor het Italiaans voetbal, een enorme buitenspelfetisj en in discussies een betweter pur sang. Enfin, u weet intussen in welk Filip Joos-meningen-kamp ik me bevind, maar dat doet er eigenlijk niet toe.
Het toeval wil dat de communicatielijn die avond tamelijk hoge koorts maakte, waardoor Filip een beetje klonk als Rik De Saedeleer met een acute snotvalling. Da's een verkoudheid, maar dan een Vlaamse.

Zoals dat dan altijd gaat, stelt de zender van dienst alles in het werk om de kijker ervan te overtuigen dat hun werknemer, de commentator, niet heus gegorgeld heeft met prikkeldraad en werden al snel excuses gemaakt in onderstaande vorm:

http://users.skynet.be/fa018426/joos/joosorig.png

Haha, dacht ik, flauwe grappenmaker die ik der ben, als ik nu eens die lettergreep 'lijn' maskeer met mijn Hypersonic Mega-ultra-Super-de-Gucci Paint Skillz (TM), dan is dat best grappig, want met Filip Joos kan altijd wel eens gelachen worden.

En zo geschiedde.

Blijkbaar, Lieve Blogleeskindertjes, neemt het 'journaille' van vandaag niet echt de moeite om bronnen te checken. En blijkbaar geldt Twitter heden ten dage als nieuwsbron - al wat daar staat móet wel waar zijn. Want even daarna, prijkten volgende artikels op enkele online nieuwssites, zijnde Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad

En voor u de draak steekt met dat grappige kleine Belgenlandje - niet doen.

Op zich allemaal prima - geeft enkel te denken wat je moet denken van online artikels waarin zwaarwichtiger onderwerpen aan bod komen - gaat men daar net zo kortzichtig om met bronnen? Maar goed, moeten ze helemaal zelf weten.

Waar mijn broek echter wél van afzakte, is de rectificatie. Niet het nieuwsbrengende medium is in fout, nee, ondergetekende is een flauwe grappenmaker. In plaats van de hand in eigen boezem te steken en volmondig toe te geven dat betreffende 'webjournalisten' beter op een andere manier aan de kost zouden komen, krijg je dit.


Wel, beste Nieuwsblad, een welgemeende up yours. Alsof ik een wandelende nieuwsbron ben die enkel zaken de wereld in mag slingeren waar u uw brood mee kan verdienen. Ga uw job misschien eens uitoefenen met de journalistieke beroepsethiek binnen handbereik, in plaats van Twitteraars te kakken te zetten, als bliksemafleider voor uw onkunde.

De rest een fijn weekend!

Volgende: [Blogbundel] Laatste post 27-12 [Blogbundel] Laatste post

Reacties


Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 14 april 2018 17:26

Dat is inderdaad zeer flauw van het nieuwsblad. Vraag me af welke nieuwssite het als eerste gepubliceerd heeft. Want die heeft de grootste fout gemaakt. De andere sites nemen het daarna zo over omdat ze verwachten dat nummer 1 zijn bronnen nagekeken heeft.

En imho konden die paint skills nog net ietsje beter. Ik had de tekst mooi opnieuw gecentreerd als ik jouw was. Doet het iets minder opvallen :+

Door Tweakers user TerraGuy, zaterdag 14 april 2018 17:27

Haha, dat is inderdaad 'een beetje dom' van die journalisten :D Je maakt een grapje en meteen verspreid je 'nepnieuws' omdat ze zelf geen moeite willen (of tijd hebben?) doen om fatsoenlijk te checken. Dat is beschamend en misschien tekenend hoe het er vaker aan toe gaat. Dan zullen ze niet graag toegeven dat ze nogal feilbaar zijn en waarschijnlijk meer blunders op de CV prijkende hebben. Het levert in ieder geval een glimlachopwekkend blogje op ;)

Door Tweakers user The Lord, zaterdag 14 april 2018 17:27

Ah, Coltrui ontmaskerd als de bron van al het 'fake news'!

Wie had dat gedacht....

Door Tweakers user Tazzios, zaterdag 14 april 2018 18:13

Dat 'De slechte commentaar' geen correcte constructie is valt een webjournalist natuurlijk niet op. :>

[Reactie gewijzigd op zaterdag 14 april 2018 18:14]


Door Tweakers user i-chat, zaterdag 14 april 2018 18:16

The Lord schreef op zaterdag 14 april 2018 @ 17:27:
Ah, Coltrui ontmaskerd als de bron van al het 'fake news'!

Wie had dat gedacht....
Ik zeg toch nog maar eens een debat of twee over fakenews in de verscheidene parlementen, want straks kun je geen grap meer maken of het is rechtstreeks gitmo. Hoe beschamend inderdaad gtfo

[Reactie gewijzigd op zaterdag 14 april 2018 18:18]


Door Tweakers user Jerrythafast, zaterdag 14 april 2018 20:07

En voor u de draak steekt met dat grappige kleine Belgenlandje - niet doen.
Niet mee eens! De Telegraaf is immers sinds eind vorig jaar onder 95% controle (van de 165%) van mensen uit het Belgenland gekomen!

Wel tragisch van deze nieuwssites, die hadden dus schijnbaar nog nooit van het begrip Coltrui gehoord :? Wat ben je dan voor nieuwsboer? -O-

[Reactie gewijzigd op zaterdag 14 april 2018 20:09]


Door Tweakers user i-chat, zaterdag 14 april 2018 22:23

Jerrythafast schreef op zaterdag 14 april 2018 @ 20:07:
[.......]
Wel tragisch van deze nieuwssites, die hadden dus schijnbaar nog nooit van het begrip Coltrui gehoord :? Wat ben je dan voor nieuwsboer? -O-
+1 _/-\o_

[Reactie gewijzigd op zaterdag 14 april 2018 22:24]


Door Tweakers user azerty, zondag 15 april 2018 07:58

Deze post past terecht in de categorie frustraties :+

Stuur het misschien in naar de Ideale Wereld, kunnen die nog wat lachen met de kranten :+

Door Tweakers user ybos, zondag 15 april 2018 08:37

Trek het je niet aan, heerlijk toch :?

Door Tweakers user WhiteDog, zondag 15 april 2018 10:38

Ik wacht nu wel nog steeds op excuses van de VRT voor de slechte commentaar. Geluid en beeld liepen niet sync waardoor Filip alles al verklapte voor het te zien was (geluid liep meer dan een seconde voor op het beeld). Geweldige match helemaal verkloot :(

Door Tweakers user TD-er, zondag 15 april 2018 12:22

Ah, dat is zelfs verwoord geweest op NPO Radio 1 :)
Goed te weten dat zij ook heel gedegen aan fact-checking doen.

Of zoals de grote filosoof Donald T. zou zeggen: "It's all fake news!"

Door Tweakers user sys64738, zondag 15 april 2018 13:45

Meesterlijk dit. Jou treft inderdaad geen enkele blaam en het is toch mooi om te zien hoe Het Nieuwsblad zichzelf tot twee keer toe voor schut zet.

Juist in het tijdperk van "fake news" zou je verwachten dat dit soort overduidelijke en simpel te checken grappen er wel uitgevist worden door een webredactie...

Door Tweakers user Deurges, maandag 16 april 2018 13:00

Je ziet gewoon een hoekje van die zwarte balk zitten.. Ok je moet dan wel goed kijken, maar dan nog.. Als het een tweaker was geweest op de redactie, hadden ze het wel geweten denk ik :p

Door Tweakers user nickko, maandag 16 april 2018 16:17

Vermakelijk hoe ze de zwarte balk en de spelvaut in één opvatte als een ietswat ongelukkige manier van uiting :+

Door Tweakers user nickko, maandag 16 april 2018 16:18

nickko schreef op maandag 16 april 2018 @ 16:17:
Vermakelijk hoe ze de zwarte balk en de spelvaut in één, opvatte als een ietswat “ongelukkige manier” van uiting van de excuses :+

Door Tweakers user Coltrui, maandag 16 april 2018 17:29

'De commentaar' en 'Het commentaar' mogen beide ;)

Door Tweakers user laserdesign, dinsdag 17 april 2018 22:22

Als ge is regio Leuven komt gaan we is ene drinken op m'n kosten _/-\o_

Door Tweakers user Coltrui, woensdag 18 april 2018 11:04

laserdesign schreef op dinsdag 17 april 2018 @ 22:22:
Als ge is regio Leuven komt gaan we is ene drinken op m'n kosten _/-\o_
Prima :P

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)