Een aanrader!

Door Coltrui op vrijdag 21 augustus 2009 15:00 - Reacties (40)
CategorieŽn: Coltrui valt anderen lastig., Recycled, Views: 37.505

Ik heb een nieuwe hobby. Sinds kort verloopt mijn communicatie in uitermate deftig en dus belachelijk taalgebruik. Mails, telefoongesprekken en dagdagelijkse dialoog, alles loopt over van de archaÔsmen, beleefdheidsvormen en protocollaire zinsneden, tot zenuwslopende ergernis van de ene, en groot jolijt van de andere. Niet alleen de wenkbrauwen van familie, vrienden, collega’s en kennissen gaan fronsend de hoogte in, neenee, ook met volslagen vreemden communiceer ik op die wijze.
En weet u wat daar nu zo fantastisch aan is? Sommigen spelen het spelletje mee en wringen zich in allerlei bochten om een antwoord te formuleren dat qua ingewikkeldheid niet moet onderdoen voor een wettekst uit 1830. Of zo.
Zo stuurde ik vorige week onderstaand mailtje naar onze voormalige energieleverancier:
Waarde,

Heuglijk nieuws!
Met trots en blijdschap in mijn hartje, kan ik u melden dat ik de domicilie, die bij u te boek staat als mijn huidige verblijfadres, geruild heb voor een nieuwe woonst.
Dit noopt me tot de onevitabele administratieve taak om u daarvan op de hoogte te brengen. Wees echter niet bevreesd: hoewel u mij vanaf heden dus niet meer tot uw klantenbestand kan rekenen, zouden de occupanten in spe van betreffend pand het op prijs stellen mocht de overeenkomst tussen uw bedrijf en mij verlengd worden, edoch met hen als nieuwe betalende partij.

Nu vernam ik via uw uiterst informatieve webstek dat wij daartoe een zogenaamd ‘verhuisdocument’ dienen op te maken, waarop onder andere melding moet worden gemaakt van mijn klantnummer. Driewerf helaas, over dit gegeven beschik ik niet, aangezien het maandelijks verschuldigde met behulp van een domiciliŽring vereffend wordt, waarbij ik verstoken blijf van een overschrijving waarop mijn klantnummer mogelijks terug te vinden zou zijn.

Mocht u de opportuniteit vinden om me mijn klantennummer per kerende te laten geworden, zou ik u ten zeerste en tot in de eeuwigheid verplicht zijn.
Met oprechte hoogachting,

Coltrui
Toegegeven, ik had gewoon iets kunnen mailen in de aard van ‘Hey trut, stuur mij mijn klantennummer eens en wat rap!’, maar dat is zo gemakkelijk. Soit, vandaag kreeg ik volgend mailtje terug:
Geachte heer Coltrui,

Wij hebben uw elektronisch schrijven de dato 18 augustus jongstleden in goede orde ontvangen en danken u hiervoor beleefd. Met evenveel vreugde in mijn hart, kan ik u de mare brengen dat uw klantnummer xxxxxxx is.

Mochten er voorts nog noten dan wel vragen bestaan, neem dan telefoon, pen of toetsenbord ter hand en draal niet om me te contacteren.

Hopende u van dienst te zijn geweest en vanzelfsprekend met extreem beleefde groeten,

Natasja
En dŠŠr doe ik het dus voor. Als iedereen zo zou communiceren, zou er heel wat meer vreugde in de harten zijn, denk ik.

Volgende: Colalollyman heeft haast! 09-'09 Colalollyman heeft haast!
Volgende: Spam - Recrutering 08-'09 Spam - Recrutering

Reacties


Door Tweakers user Rowdy.nl, vrijdag 21 augustus 2009 15:05

Niet meer doen; bij mij fronsten mijn collega's ook hun wenkbrauwen toen ik huilend van het lachen over me tobo lag... :+Door Tweakers user Colan, vrijdag 21 augustus 2009 15:16

als iedereen zo zou communiceren zou niemand meer aan z'n werk toekomen...

Door Tweakers user Puch-Maxi, vrijdag 21 augustus 2009 15:20

Fantastisch!, ik merk zelf dat ik ook een beetje zoals Coltrui begin te schrijven.
Enkel en alleen door het feit dat ik zijn blogposts lees. _/-\o_
De groeten aan Otto.


Door Tweakers user himlims_, vrijdag 21 augustus 2009 15:27

klets;
lul toch gewoon lekker zodat 't voor iedereen begrijpbaar is!
* himlims_ :r op dat soort berichten
en reageer daarop als een brabantse boer zou doen; lekker plat en direct

Door Tweakers user enverlin, vrijdag 21 augustus 2009 15:32

Door T.net user Rowdy.nl, vrijdag 21 augustus 2009 15:05
Niet meer doen; bij mij fronsten mijn collega's ook hun wenkbrauwen toen ik huilend van het lachen over me tobo lag... :+
Idem hier :(


Door Tweakers user krietjur, vrijdag 21 augustus 2009 15:37

Als iemand zo tegen mij gaat communiceren neem ik niet eens meer de moeite om het mailtje door te lezen, laat staan te beantwoorden. 8)7

Door Tweakers user swtimmer, vrijdag 21 augustus 2009 15:42

Ach, je werkt in een of ander duf kantoor en dan opeens vind je een parel van een email. Iemand die grappig iets dufs probeert te regelen. Dat is toch alleen maar mooi?

Door Tweakers user Coltrui, vrijdag 21 augustus 2009 15:45

Vreugde in de hartjes, zeurpieten. Denk aan de vreugde in de hartjes!

Door Tweakers user Xaverius, vrijdag 21 augustus 2009 15:50

Wat kan er meer gezegd worden dan; _/-\o_
Neen, het taalgebruik ga ik niet eens proberen te evenaren, vrijdagmiddag, dan kom ik al helemaal niet meer aan weekend toe. 8-)

Door Tweakers user TeGek, vrijdag 21 augustus 2009 15:53

Waarde Coltrui,

Het doet mijn hart pure vreugd om te zien dat uwe persoon een virtuoos is met uwe toetsenbord, U beschrijft accuraat het gevoel wat zo een statelijke brief moet overbrengen"Vreugde in het hart".

U mag mij,als u dit wenst mij toerekenen dat ik een fan ben van het coltrui-isme.

Met vertrouwden groeten,
TeGek

Door Tweakers user Blasterxp, vrijdag 21 augustus 2009 15:54

g
a
a
a
f!

Een beetje meer beleefdheid is ons taalgebruik, dwingt men na te denken. Wellicht ook iets meer respect tijdens een gesprek? Of tijdens het autorijden?

Hoffelijkheid is nooit weg.

Door Tweakers user the-edge, vrijdag 21 augustus 2009 16:08

Dit doet me deugd. Hier geniet ik met volle teugen van.
Coltrui-isme, hoezee!

Door Tweakers user BaRF, vrijdag 21 augustus 2009 16:08

held! Wij gebruiken hier @ werk ook dagelijks woorden als Snoodaard etc, blijft geweldig :P

Door Tweakers user YopY, vrijdag 21 augustus 2009 16:18

Het is echter niet aan mijnen aandacht onsnapt dat den reacties aangehecht aan deze weblog-berichtgeeving aan den korte ende vlotte kant zijn. Voorts wensch ik ook voor te stellen dat elke reactie met eenen lengte van drie zinnen of korter met den hoogsten spoed verwijderd ende gecorrigeerd worden.

Door Tweakers user ItsValium, vrijdag 21 augustus 2009 16:34

Wel wel dit is nu eens iets dat mij ne grote smile op het gezicht tovert, ik sta erom bekend om ook wel zo een stoten te durven uithalen, dan vooral tegenover enkele van mijn superieuren, waarna iedereen het dan uitproest van het lachen als ze zich in hun beste algemeen beschaafd vlaams proberen eruit te lullen en grandioos door de mand vallen. En dit is net hetgeen waardoor ik het respect van mijn ondergeschikten (mijn team dus, ik zie ze niet als ondergeschikten) niet verlies, de draak steken met wie het verdient en de anderen in hun waarde toejuichen.

Hulde aan Coltrui, en mocht je ooit verkozen kunnen worden tot eender wat, mijn stem heb je! ;)


Door Tweakers user Permutor, vrijdag 21 augustus 2009 17:00

En ene gulle lach zend ick U retour van deze zijde. Mijne dag is wederom verbleijd met ene gemoedelijcke "coltrui". Mij al vroegh lavende aan een stevighe duvel, groeth ick u. Hick.

Door Tweakers user berendhaan, vrijdag 21 augustus 2009 17:15

OMG ! :o Hoezo een vet idee :*)

Door Tweakers user swtimmer, vrijdag 21 augustus 2009 17:32

@YopY,
begin je dan met die van jou?

Door Tweakers user mzziol, vrijdag 21 augustus 2009 17:58

Heel gaaf, maar als iedereen dit zou doen zou je hetzelfde krijgen als in China: altijd lachen, nooit (direct) nee zeggen. En dat is om je dood aan te ergeren ;).

Gave post, dat dan weer wel. Ik mail/sms/praat ook regelmatig zo. De reacties zijn altijd leuk.

Door Tweakers user MicGlou, vrijdag 21 augustus 2009 18:26

Dit zijn de leuke dingen in het leven :) Dat vind ik goede humor... Die Natasja heeft daar vast erg om gelachen en gedacht dat kan ik ook! Erg vermakelijk vind ik het. Het is redelijk vergelijkbaar met een sport die wij op het werk weleens beoefenen :D De grap bij ons is om dan iets wat eigenlijk onbenullig klein en snel uit te leggen is, zo uitgebreid mogelijk te brengen en dit zonder echte onzin te verkopen! Wat je ook lult, het moet redelijk onpoint zijn... ook zeer vermakelijk. Zo ben ik weleens 10 minuten bezig geweest om te vertellen dat mijn deurkruk los zit en het schroefje aangedraaid moest worden :*)

Door Tweakers user Wouter.S, vrijdag 21 augustus 2009 19:47

Moest elke blog van deze kwaliteit zijn zou ik godganse dagen tweakblogs moeten gaan lezen ;)

En coltrui-isme, klinkt goed :+


Door Tweakers user Greyh0und, vrijdag 21 augustus 2009 20:31

@himlims_:
Kies:
"Houd je gore kutkop, klootzak die je er bent"
of
"Ik verzoek u gaarne om uw mening voor uwe aangezicht te houden, mijnheer."

Doe mij de 2e regel maar. :)

(overigens NoFI hoor, dit was als voorbeeldje bedoelt ;) )

Door Tweakers user Phyxion, vrijdag 21 augustus 2009 20:47

Schitterend, viel bijna van mn stoel van het lachen. Meer van zulke mails, meer :D Hoe bedenk je het ook :D

Door Tweakers user Dooievriend, vrijdag 21 augustus 2009 23:41

Lol, het antwoord was zelfs nog archaÔscher dan het verzondene: "de mare brengen", wtf, ik wist niet eens dat dat bestond. En "dralen" heb ik in eeuwen niet gehoord. Superlol!


Door Tweakers user onhandigesjaak, zaterdag 22 augustus 2009 07:08

haha, Voor bovengetekende was het een vreugd om deze post van U digitaal te mogen inzien. Een inspirerend schrijven met een plezant resultaat, te weten: de reactie die U in blijdschap heeft mogen ontvangen.

Door Tweakers user SoundWave729, zaterdag 22 augustus 2009 07:43

Fantastisch! Jammer dat ik deze manier van praten/schrijven zelf niet kan :(.

Door Tweakers user Rian., zaterdag 22 augustus 2009 23:17

Grappig, ik betrap me er soms ook op, recalcitrant is een van mijn favorieten. :9

Door Tweakers user Paradox, zondag 23 augustus 2009 10:48

Heerlijk vermakelijk...

Hierbij de wensch om gaarne een Internet-Vertaalpagina aan te maken ala babelfish ;)

Maar Mooie text Coltrui!

Door Tweakers user DABAMaster, zondag 23 augustus 2009 22:53

Geachte heer halsbeschermend kledingstuk,

Gaarne zou ik u vanaf deze locatie willen complimenteren met uw van kwaliteit getuigende gevoel voor kleine geneugdelijkheden en het doet mij een grote deugd u mede te delen dat uw document mij heeft vermaakt en vreugde heeft gebracht.

U zeer hoog achtend,

Vince

Door Tweakers user mstoel, dinsdag 22 september 2009 12:38

Geachte heer coltrui,

Indien u de mogelijkheid zou hebben tijd te lokaliseren om deze internet-mededelingen website uit te breiden zouden wij dat bijzonder op prijs stellen.

Door Tweakers user TheGhost, dinsdag 10 november 2009 20:27

whahahahahahahaha *BOEM* *klimt weer op stoel*

GENIAAL!

Door Mandy, vrijdag 3 december 2010 18:40

Ik besterf het werkelijk.. De blogpost is blijkbaar al even oud maar heerlijk materiaal om het weekend in te zetten!


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)

Voer de code van onderstaand anti-spam plaatje in: