Beste buurman, een vraagje...

Door Coltrui op zondag 8 september 2013 15:20 - Reacties (39)
Categorie: Frustraties, Views: 10.573

Beste buurman,

Tot u schrijft uw buurman, die uitzonderlijk even alle wellevendheid opzijschuift en toegeeft aan de zonde die nieuwsgierigheid heet.
U moet weten dat uw gezin en haar gewoontes de laatste tijd het meest frequente gespreksonderwerp vormen in de wijk en teneinde te vermijden dat de luchtige gesprekjes in de wachtrij aan de buurtwinkelkassa uitmonden in hardnekkige roddels, vraag ik u een tipje van de sluier te lichten.

De wijkbewoners zijn namelijk verdeeld in twee kampen, waarbij elk kamp een eigen theorie aanhangt die uw gedrag van de laatste weken zou moeten verklaren.
Kamp A beweert bij hoog en laag dat u zich een nieuwe hobby heeft aangemeten: speciale kunstmest produceren.
Volgens de aanhangers van dit kamp, beschikt u namelijk over een scheikundige formule om een meststof te vervaardigen die de eigenschap heeft om alles in uw tuin op één nacht tijd plots drie meter te doen groeien. Het zou de verklaring zijn voor het feit dat u elke dag uw gras maait en de haag scheert. Naar het antwoord op de vraag waarom dit vóór acht uur ‘s ochtends moet gebeuren, wordt door kamp A nog naarstig gezocht.

Kamp B daarentegen, vermoedt dat u een rol aangeboden heeft gekregen in een WO II-film, waarbij u de rol vertolken zal van niemand minder dan Adolf Hitler. Deze theorie wordt vooral gevoed door verklaringen van uw directe linker- en rechterburen. Ze beweren immers u elke dag te horen oefenen, waarbij uw vrouw en dochter fungeren als antagonisten. Uw dochter zou daarbij trouwens een dubbelrol op zich nemen: bij de scènes die zich buiten afspelen, zou ze de rol van ‘Shana’tje’ vertolken, terwijl ze intra muros ‘Shanagodverdomme’ gestalte geeft. Uw vrouws karakter zou ‘Kutwijf’ heten en blijkt weinig tekst te moeten voorbereiden.

Welke theorie ook de juiste is, beide kampen zijn het er broederlijk over eens dat het iets betreft dat reden geeft tot uitbundig vieren. Bijna elke avond wordt er in de netjes gemaaide tuin gefeest met muziek en gasten die hun hand niet omdraaien voor een decibel meer of minder. U praat honderduit en met gepaste trots over Shanaatje en uw vrouw, terwijl Kutwijf en Shanagodverdomme waarschijnlijk geen oog dichtdoen. Net als wij, maar laat dat de pret niet bederven.

Verlos ons uit ons lijden en laat me even per kerende weten welk kamp het bij het rechte eind heeft. Er is bedrijvig gegokt geweest en de winsten moeten toch ooit uitgekeerd worden.

Met vriendelijke groet,

Een buurman.

PS: Vervelige kloot!

Volgende: Electronicaretailklantendienstmedewerkers 02-'14 Electronicaretailklantendienstmedewerkers
Volgende: MoraGate 08-'12 MoraGate

Reacties


Door Tweakers user H!GHGuY, zondag 8 september 2013 15:24

Hij is terug, en hoe!

[Reactie gewijzigd op zondag 8 september 2013 15:25]


Door Tweakers user ViperNL, zondag 8 september 2013 15:33

Bluf dat je deze tekst op een briefje in zijn brievenbus duwt ;)


Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 8 september 2013 15:45

_/-\o_ Hail to the master of blogging _/-\o_

Vraag me na het lezen alleen af hoeveel waarheid er in zit ...

Door Tweakers user Gish, zondag 8 september 2013 15:57

Whatsapp geniaal. Door de brievenbus met die hap en reactie posten op joeptjoep? Soundcloud mag ook wanneer het louter geluid betreft... :+

Door Tweakers user Coltrui, zondag 8 september 2013 16:02

Blokker_1999 schreef op zondag 08 september 2013 @ 15:45:
_/-\o_ Hail to the master of blogging _/-\o_

Vraag me na het lezen alleen af hoeveel waarheid er in zit ...
Ik heb 'Shana' een andere naam gegeven en verder is het niet elke dag fuif, maar toch regelmatig en ook doordeweeks. Uiteraard is er ook geen kamp A en wie dan nadenkt weet dat er ook geen kamp B bestaat. Maar inhoudelijk is dit gewoon waar. :)

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 8 september 2013 17:28

Dat, als het waar was, er een enorme vleug coltrui over was gegaan had ik zo ook al wel kunnen raden hoor :p. Blijft altijd leuk om lezen met die nodige dosis humor. Alleen spijtig voor alle betrokkennen dat zulke mensen wel bestaan.

Door Tweakers user sypie, zondag 8 september 2013 17:33

Ik denk dat sommige zinsconstructies iets boven de pet van de buurman gaan... De boodschap zal dus niet duidelijk zijn en de brief zal daarmee ongelezen een enkele reis prullenmand ondergaan. Dit omdat de buurman in kwestie, of kutwijf of shana'tje niet enige notie hebben van de herbruikbaarheid van materialen.

Door Tweakers user Coltrui, zondag 8 september 2013 17:57

sypie schreef op zondag 08 september 2013 @ 17:33:
Ik denk dat sommige zinsconstructies iets boven de pet van de buurman gaan... De boodschap zal dus niet duidelijk zijn en de brief zal daarmee ongelezen een enkele reis prullenmand ondergaan. Dit omdat de buurman in kwestie, of kutwijf of shana'tje niet enige notie hebben van de herbruikbaarheid van materialen.
Dat heeft u terdege uitgedrukt met de nodige erudiete eloquentie, mijn waarde..

Door Tweakers user boombes, zondag 8 september 2013 18:04

Hehe :D Prachtig geschreven. En na het gekloot van verlemen (positief of negatief) is dit toch voor mij persoonlijk een welkome verademing! :)

Shanawasgodverdommeprachtig om te lezen :) Met losse handjes! *ja ik zat niet aan me toetsenbord*

Door Tweakers user i-chat, zondag 8 september 2013 18:11

beste coltrui, ik deel in uw smart, al ruim 3 jaar. wellicht kunnen we eens een DM draadje starten over potentiele oplossingen en hun resultaaten om zo tot een best-practice te komen. waar elke tweaker die het nodig heeft uit zou kunnen putten.

Door Tweakers user McGryphon, zondag 8 september 2013 18:55

Coltrui is back _O_
You just made my day.


Door Tweakers user BIM, zondag 8 september 2013 20:41

Beste coltrui, ook hier een (zij het Nederlandse) buurman welke ook het genoegen heeft te beschikken over soortgelijke (achter)buren. Ware het niet dat wij er drie hebben. Wanneer de ene een dag rust nemen om weer een beetje energie op te doen, zorgen de buren ernaast wel voor compensatie. Ik leef met je mee.

Helaas viel de Ramadan wat slecht waardoor achterburen 1 niet op vakantie gingen en de kinderen dus elke nacht tussen 01:00 en 04:00 buiten moesten schreeuwen spelen.

Wij bellen tegenwoordig gewoon de politie en schrijven de woningbouw structureel aan (met de rest van de buren). Want echt goed voor je nachtrust (en woningwaarde) is het niet.

Het was een genoegen je blog te lezen.

Door Tweakers user Xiphalon, zondag 8 september 2013 20:51

Heet 'ie toevallig Donny?

Door Tweakers user Coltrui, zondag 8 september 2013 20:52

Ben jij Donny?

Door Tweakers user tiempjuuh, zondag 8 september 2013 20:54

Coltrui! :D

(Zoals altijd) met genoegen je verhaal gelezen, ga zo door! :)

Door Tweakers user Wes, zondag 8 september 2013 21:27

Ah, de jaarlijkse post van Coltrui waarbij iedereen denkt dat hij deze keer toch echt, echt, echt terug is. Ik zeg: tot volgend jaar! :w

Wat niet wil zeggen dat ik deze post niet kan waarderen, in tegendeel. Ik moest gewoon even bijdehand doen en laten zien dat ik veel slimmer ben dan de rest. ;)

Door Tweakers user BeefHazard, zondag 8 september 2013 22:11

Wezz6400 schreef op zondag 08 september 2013 @ 21:27:
Ah, de jaarlijkse post van Coltrui waarbij iedereen denkt dat hij deze keer toch echt, echt, echt terug is. Ik zeg: tot volgend jaar! :w

Wat niet wil zeggen dat ik deze post niet kan waarderen, in tegendeel. Ik moest gewoon even bijdehand doen en laten zien dat ik veel slimmer ben dan de rest. ;)
In de HK is Coltrui bezig met een comeback. Maar ik ga lekker niet meer verklappen.

Door Tweakers user Wes, zondag 8 september 2013 23:36

Ah juist, dat is goed nieuws! Ik kom niet bijster vaak in de HK maar heb wel access, dus een linkje had best gekund. Het is niet alsof het moeilijk te vinden is. ;)

[Reactie gewijzigd op zondag 8 september 2013 23:36]


Door Tweakers user Pinheadtje, maandag 9 september 2013 03:26

hallo colltrui

dit is uw buurman. Ik behoor tot Kamp A. Wilt U morgen misschien even helpen met de heg aan uw kant.

gr Buurman


Door Tweakers user Tsurany, maandag 9 september 2013 09:36

Coltrui moet gewoon blijven schrijven. Als die buren je wakker houden heb je daar tijd genoeg voor :+

Door Tweakers user Amanoo, maandag 9 september 2013 10:07

Tsurany schreef op maandag 09 september 2013 @ 09:36:
Coltrui moet gewoon blijven schrijven. Als die buren je wakker houden heb je daar tijd genoeg voor :+
Misschien moeten we eens verhuizen naar de straat van Coltrui. Als deze buren dan uitrusten kunnen wij hem alsnog uit zijn slaap houden. Dan kan hij nog vaker schrijven :+

Door Tweakers user TallManNL, maandag 9 september 2013 10:23

BeefHazard schreef op zondag 08 september 2013 @ 22:11:
[...]

In de HK is Coltrui bezig met een comeback. Maar ik ga lekker niet meer verklappen.
Ik zal toch eens moeten gaan kijken naar HK toegang

Door Tweakers user Grin, maandag 9 september 2013 11:49

"terwijl ze intra muros ‘Shanagodverdomme’ gestalte geeft."

_/-\o_

Door Tweakers user MicGlou, maandag 9 september 2013 13:06

ViperNL schreef op zondag 08 september 2013 @ 15:33:
Bluf dat je deze tekst op een briefje in zijn brievenbus duwt ;)
Bluf? Ik zou zeggen laf en zeer onbeschoft! Je verlagen om een ander wat duidelijk te maken/je gelijk te halen is gewoon misselijk en zwak.

Komt op mij heel erg over alsof de hele buurt erover lult, maar niemand actie durft te nemen... en nee, zo'n briefje is geen actie ondernemen en zeker niet in die toon, dat is provoceren. Sterker nog, als de problemen hoog oplopen en het puntje komt bij het paaltje, dan kan een schrijven met dergelijke bewoording wel eens flink terugslaan als een ambtenaar dat in zijn postvakje krijgt. Want laten we eerlijk zijn, dat is VERRE van een fatsoenlijke brief. Als jij normale bewoording gebruikt dan kan 'de tegenstander' daar geen ene reet tegen inbrengen, maar als jij het zo verwoord geef je de ander ook een goede reden om kwaad te worden... olie op het vuur!

Maar goed dat is de moderne tijd denk ik... het is zo makkelijk om stoer te schrijven en te doen op de interwebs, het gebeurd overal... maar het echte leven is toch wat lastiger? Als mensen serieus in het echte dagelijks leven gingen reageren zoals ze online doen, dan wordt het echt een hele trieste boel. Laat ik maar hopen dat dit op een grap berust... anders had Coltrui mij niet graag als buurman gehad. 8-)

Door Tweakers user Coltrui, maandag 9 september 2013 13:24

Je beseft dat je mij eigenschappen toedicht als laf, onbeschoft, misselijk, zwak, provocerend, onfatsoenlijk? En dit, zoals je zo mooi zelf stelt, 'stoer op de interwebs' en dus niet 'in het echte dagelijkse leven'? Chill man :P


Door Tweakers user Soundstorm2010, maandag 9 september 2013 15:25

Geniaal :) jammer genoeg ken ik dit ook. Suc6 en hoop snel weer te horen van je trui :)

Door Tweakers user TIGER79, maandag 9 september 2013 16:51

Coltrui schreef op zondag 08 september 2013 @ 16:02:
[...]


Uiteraard is er ook geen kamp A en wie dan nadenkt weet dat er ook geen kamp B bestaat. Maar inhoudelijk is dit gewoon waar. :)
Zou bijna denken dat je het simpelweg over "het kamp" hebt :P Als in woonwagen....

Door Tweakers user TIGER79, maandag 9 september 2013 16:53

@MicGlou
zeker de eerste webblog van Coltrui die je leest ?
Lees even de voorgaande en je zult je meteen verlicht voelen en ietwat minder "happend" op de tekst ingaan...
En dan nog afsluiten met " Laat ik maar hopen dat dit op een grap berust... anders had Coltrui mij niet graag als buurman gehad. 8-)"
Iets over interwebs en stoer doen ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 9 september 2013 16:55]


Door Tweakers user WoutervOorschot, maandag 9 september 2013 19:56

uhm, tja... Ik snap het niet helemaal, maak je er nou echt zo'n bende van in huis of is het gewoon een troll?

Door Tweakers user Coltrui, maandag 9 september 2013 22:25

WoutervOorschot schreef op maandag 09 september 2013 @ 19:56:
uhm, tja... Ik snap het niet helemaal, maak je er nou echt zo'n bende van in huis of is het gewoon een troll?
Ik maak er een bende van thuis? Troll? Nee, inderdaad, ik vrees dat je het inderdaad niet helemaal snapt ;)

Door Tweakers user ViperNL, maandag 9 september 2013 23:28

Bijzonder hoe zelfs een vermakelijk doch eenvoudig stukje tekst te hoog gegrepen is voor sommigen.. :P

[Reactie gewijzigd op maandag 9 september 2013 23:29]Door Tweakers user D!zzy, dinsdag 10 september 2013 20:03

\o/ He's back \o/. Wat een genot om je heerlijke literatuur opnieuw te kunnen lezen!

Door Tweakers user Xessive, donderdag 12 september 2013 07:33

WB Coltrui. Wederom een meesterlijk stuk!! _/-\o_

Door Tweakers user Kraziey, maandag 16 september 2013 13:06

HA! Heeft mijn maandelijkse "Tweakblogt Coltrui nog" - check, eindelijk zijn vruchten afgeworpen! :). Aanhouder wint! Mooi stuk weer, welkom terug en hopelijk weer op reguliere basis!! :*)

[Reactie gewijzigd op maandag 16 september 2013 13:07]


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)

Voer de code van onderstaand anti-spam plaatje in: