Ik bijt uw strot af!

Flauwe grappenmaker

Door Coltrui op zaterdag 14 april 2018 16:09 - Reacties (18)
Categorie: Frustraties, Views: 4.366

He daar, lang geleden he! Ja, er moet me wat van het hart en welk medium is geschikter dan het wereldwijde web om een deugddoende rant van u af te schrijven, toch?

Tot u spreekt namelijk een 'flauwe grappenmaker.' Aangenaam. Deze kroning heb ik niet zelf verzonnen, nee, deze is me ongevraagd toebedeeld door een nieuwssite. Coltrui jongen, ge zijt weer aan 't raaskallen, hoor ik u denken (evenwel in een iets Nederlandser getint accent), dus sta me toe dit even te elaboreren.

We spreken donderdagavond, partijtje voetbal op de buis met in de hoofdrollen Olympic Marseille en RB Leipzig. Biertje erbij, opperst uitgelaten stemming wegens het vooruitzicht op een vrije vrijdag. O fuck, een voetbalpost... Wacht, wacht!

Het commentaar tijdens de wedstrijd werd verzorgd door Filip Joos, een verslaggever wiens capaciteiten door de ene in vraag gesteld worden en door de andere de hemel worden ingeprezen. Noem het een beetje de Sierd De Vos van het Belgenland, maar dan theatraal welbespraakt, met idolate voorliefde voor het Italiaans voetbal, een enorme buitenspelfetisj en in discussies een betweter pur sang. Enfin, u weet intussen in welk Filip Joos-meningen-kamp ik me bevind, maar dat doet er eigenlijk niet toe.
Het toeval wil dat de communicatielijn die avond tamelijk hoge koorts maakte, waardoor Filip een beetje klonk als Rik De Saedeleer met een acute snotvalling. Da's een verkoudheid, maar dan een Vlaamse.

Zoals dat dan altijd gaat, stelt de zender van dienst alles in het werk om de kijker ervan te overtuigen dat hun werknemer, de commentator, niet heus gegorgeld heeft met prikkeldraad en werden al snel excuses gemaakt in onderstaande vorm:

http://users.skynet.be/fa018426/joos/joosorig.png

Haha, dacht ik, flauwe grappenmaker die ik der ben, als ik nu eens die lettergreep 'lijn' maskeer met mijn Hypersonic Mega-ultra-Super-de-Gucci Paint Skillz (TM), dan is dat best grappig, want met Filip Joos kan altijd wel eens gelachen worden.

En zo geschiedde.

Blijkbaar, Lieve Blogleeskindertjes, neemt het 'journaille' van vandaag niet echt de moeite om bronnen te checken. En blijkbaar geldt Twitter heden ten dage als nieuwsbron - al wat daar staat můet wel waar zijn. Want even daarna, prijkten volgende artikels op enkele online nieuwssites, zijnde Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad

En voor u de draak steekt met dat grappige kleine Belgenlandje - niet doen.

Op zich allemaal prima - geeft enkel te denken wat je moet denken van online artikels waarin zwaarwichtiger onderwerpen aan bod komen - gaat men daar net zo kortzichtig om met bronnen? Maar goed, moeten ze helemaal zelf weten.

Waar mijn broek echter wťl van afzakte, is de rectificatie. Niet het nieuwsbrengende medium is in fout, nee, ondergetekende is een flauwe grappenmaker. In plaats van de hand in eigen boezem te steken en volmondig toe te geven dat betreffende 'webjournalisten' beter op een andere manier aan de kost zouden komen, krijg je dit.


Wel, beste Nieuwsblad, een welgemeende up yours. Alsof ik een wandelende nieuwsbron ben die enkel zaken de wereld in mag slingeren waar u uw brood mee kan verdienen. Ga uw job misschien eens uitoefenen met de journalistieke beroepsethiek binnen handbereik, in plaats van Twitteraars te kakken te zetten, als bliksemafleider voor uw onkunde.

De rest een fijn weekend!